Fem dagars vila!

Nu är det över.... Det överjobbiga veckan är avklarad och jag tror att alla moment gick bra. Är lite nervös över tentan i röntgenlära som var den konstigaste i Högskolan Dalarnas historia verkar det som, men vi får hålla tummarna!

Har idag firat denna ledighet med att sova länge, äta en onyttig men mycket god frukost, legat i soffan och sett på tv på fm.
Sedan invigde jag mina nya vita vårskor och begav mig ner på stan. Inhandlade byxor, BH, en väska och lite smink på H&M och sedan gick jag ut i det härliga vädret.
Köpte en mjukglass med tuttifrutti-strössel och satte mig i solen vid sjöbodarna vid Möljen och läste min bok som jag fick av Anna i födelsedagspresent. Så himla underbart skönt var det!
Satt där i solen i två timmar visst! Härliga tider...... I love the sun.

Sedan uträttade jag några måsten; handlade, postade brev och pysslade med lite nyttigheter.

Nu väntar en HELT ledig helg med bara sköna aktiviteter. Ska iväg till Falun en snabbis nästa onsdag först, så ända tills dess ska jag lyxa mig i ledighet!

image7


Nya skor som fick komma ut för första gången idag!

image9

I solen vid sjöbodarna...

image8

Den nyinköpta väskan.

Sista rycket!

Nu har nedräkningen börjat. 

Imorn har vi muntligt förhör i scaling (tandstensskrapning) och PTR (polering typ) och inte nog med det så ville den söta läraren att vi skulle lämna in en skriftlig redovisning oxå. Hallå?! Vad är då poängen med att har något muntligt? Jäkligt irriternade med tanke på allt annat vi har att förbereda.....
Men, men idag på denna vackra söndag med strålande sol och flera plusgrader har Hanna suttit inne (!!!) och skrivit denna redogörelse..... Eftersom jag var i skolan igår (på en lördag) och hade tenta i fredags så blev idag enda dagen att hinna plugga detta på...... Man undrar ibland hur lärarna planerar och OM de planerar......

Sedan på tisdag ska vi ha en muntlig redovisning i kostkunskap, vårt ämne är religioner och deras kost samt dess inverkan på munhälsan. Går nog bra, men det ska likväl förberedas.

Sen har vi en dag, onsdag, då vi inte är schemalgagda, och då ska man plugga till nästa tenta som är lagd på torsdagen i röntgenlära. Denna vecka känns som den kommer från helvetet.....
Men sedan när torsdagen är över ska jag och brudarna (Anna & Kajsa) gå och käka kinabuffé, det är vi värda.
Och sedan är det snart dags för praktik! Ska bli sååå kul att få göra något annat än bara läsa och plugga in saker.

Så ägna mig gärna en extra tanke den här veckan som jag med näbbar och klor frörsöker ta mig igenom levande.
Nej då, så farligt är det väl inte, men det ska bli himla skönt när man skrivit röntgen-tentan på torsdag. =)

Ses när jag kommit ut ur plugg-dimman!

Ciao

Dags att tenta av....

.....parodontologi. Nu är det snart dags, om 1 timme och 32 minuter ska jag infinna mig på CUL och skriva prod-tentan. Kan knappt vänta, vill skriva nu!!!! Inte för att det är så himla kul, utan för att få det gjort.


image6
Fattar ni??


Så nu är det bara att vänta på att klockan ska bli 13:00 och sedan dra en lättnadens suck (förhoppningsvis) över att det hela är avklarat!
 Ikväll blir det sedan tacos hos systeryster, det blir toppen!

Håll en tumme...... Adjöken!

Suuuk!

Nu är det fara och färde, jag är sjuk! Jag har inte tid med det nu, hade inte kunna vara ett olämpligare tillfälle. Jag har ju tusen saker att plugga till, tre tentor på en vecka plus en muntlig redovisning. Hur ska det gå......?
Låg i soffan under filten hela dagen igår med 38-39 graders feber och huttrade. Försökte plugga emellanåt, men bra gick det inte. Inte blev det bättre av att jag gick tre promenader med hunden heller, men lilla skruttan måste ju få komma ut och kissa. Hon är smått uttråkad nu efter att ha legat och sovit ett dygn i sträck typ..... Men det är inte mycket att göra åt den saken.

Känner mig lite piggare idag, tror inte jag har lika mycket feber nu. Men istället har jag fått hosta och ont i halsen, fast hellere det än febern, inte kul....

Imorn åker Päran till Borgafjäll med grabbarna, de ska bo i en svit. Det var det enda boendet som var ledigt, hästens sängar och allt. Det skulle jag behöva nu i min tragiska tillvaro med sjukdom och tentor och alldeles för fint väder för att inte vara frisk.
Men efter regn kommer solsken sägs det ju, jag hoppas det. Mina solsken just nu är i alla fall mitt pyre och min lilla skrutt-vovve, de får mig på lite bättre humör i mörkret.

Tack och hej!

image5

Mina solsken!

Jag behöver värme!

Nu äntligen verkar det som att vårt nät fungerar igen, thank you! Jag upprepar; skaffa INTE bredband via Glocalnet.

Idag har jag tagit tag i parod-tentan och det känns svårt! Är så satans mycket att läsa och så många konstiga ord och baciller vi ska kunna.....
Har gått tre promenader med Spira oxå i slasket. Det är ett riktigt blötväder nu, jag vill ha lite solsken! Behöver få lite vitaminer från solen och bli på lite bättre humör och känna vårkänslorna....... Åh, så härligt det vore!
En utlandsresa skulle inte heller sitta fel. Det var bland det skönaste med att åka till Thailand att man visste hur snöigt och kallt det var hemma när man låg där på playan, lovely!
Så Stina, ta mig med!!!!! Jag är så avundsjuk att du kan aldrig tro...

Jag har även blivit lite förkyld, något man aldrig skulle ha blivit om solen visat sitt sköna ansikte...... Är kraxig och hes och snoret rinner ur höger näsborre konstant..... Har säkert nyst 25 gånger idag.

Så solen snälla, om du läser det här, kom fram och smält all snö och värm mina frusna fötter!

image4

Take me back!

Glocalnet = sucks!

Skaffa aldrig en bredbandsuppkoppling via Glocalnet, aldrig!!! Vårt nät har varit cp i över en månad nu och nu har det inte funkat alls på flera dagar, veckor. Grrrr....! Och i dagens samhälle blir man ju helt handiklappad (som Hanna.A skulle ha sagt) utan ett fungerande internet......

Jag hade i alla fall en fantastisk födelsedag med en amssa fina paket! Pengar, presentkort, klocka och smycken fick jag bland annat..... Det var helt enkelt en toppen-dag. TACK ALLA!!!

Blir hemma i stan hela veckan som komemr och ska plugga till den värsta tentan ever: PARODONTOLOGI! Help...


Nu skriker Pär att han MÅSTE få datorn, så ok då.

Over and out!

/H

23 år snart.......

Imorgon smäller det. Då fyller jag 23 år!!!! Helt otroligt, jag som gått omkring och sagt att jag är 23 jättelänge nu, men jag är ju egentligen "bara" 22 än....
Undrar om jag nånsin kommer låta bli att gilla att fylla år, kan inte tro det. I love it! Är så himla nyfiken på vad jag kommer få i paketen så jag kan knappt vänta. Värre än ett barn typ, eller det är kanske just ett sådant jag är.....? 
Himla kul ska det bli imorn i alla fall när alla kommer för att uppvakta MIG och ingen annan! =)

Nu ska vi snart ha resurstillfälle i parodontologi, inte så väldans exalterande...... Men bra att man kan ställa frågor om man vill. Sen åker jag hem till Hudik på em och ska sen på möte på F & S kl 20:00 sharp. Djupintervju kallades det, låter läskigt.......... Men det ska nog gå bra det oxå. Känner ju till de flesta på det bygget.

Jaha.... Då ska man väl dra sig mot föreläsningen då, vill ju att den här dan ska sluta nu så jag kan få fylla år!

image2

Så är ni sugna på tårta imorn kan ni komma förbi på Långgatan 56.....

Proppans mätt!

....men oj vad gott det var! Oxfilé och pommes och bea, mums! Man har tur som har en pappa som bjuder mig på restaurang. Men jag fyller ju år i övermorgon oxå..... =)

Tänkte bara påminna: DET ÄR INTE FÖRBJUDET ATT KOMMENTERA I MIN BLOGG!!! Vill ju veta vilka som läser.....

That's it! Bye...

Grupparbetet

Nu har Anna och jag nästan gjort klar vår del i vårt grupparbete om olika religioners kostvanors betydelse för munnen och den orala hälsan. Vi är så duktiga!!! =) Gick väldigt snabbt bara vi kom igång.
Kajsa är krasslig och gick hem för att vila, hoppas du kryar på dej till ikväll och imorn!

Jag åker till min käre far och sover där ikväll då vi ska va i skolan imorn oxå. Det blir bra.....

Dagens:

Väder:
grått mest, men solen kämpar sig igenom ibland. Ca 7 gr varmt.
Kläder: jeans, röd t-shirt, grå kofta.
Obli: skriva grupparbetet - done!
Känsla:  lite illamående, lite ångest, men vet inte för vad....
Kommande: tåget ill pappsen och förhoppningsvis en smarrig middag!
Kanske: plugga lite röntgenlära ikväll....
TV: 100 höjdare och ev. Cityakuten.

Nej, nu ska jag snart bege mig mot tåget, kanske blir det en fika med Annsen först... =)

Adjöken!

Söndag

Idag är det söndag som sagt, igen. Känns som veckan består av typ måndag, fredag och sen dessa söndagar som man aldrig lyckas undvika, hur man än försöker....

Imorgon är det dags för en ny vecka med nya tag, åker även tillbax till Falun för att va i skolan några dagar.
Sen på onsdag fyller Hanna 23 år! Grattis till mig! =) Har kommit på en massa saker jag önskar mig nu de sista dagarna:
- presentkort på H&M eller KICKS, då mitt sminkförråd behöver en uppdatering.
- nya träningskläder
- en ny, snygg klocka
-inredningsprylar från Ombonat och/eller Mique
-pengar såklart, kan man aldrig få för mycket av....
-ett vackert smycke. (En liten pik till min Pär, för han tycker det är så svårt. "Jag har ingen smak....")

Nej, nu ska jag svira om innan jag ska åka på träning!

Ciao!
/H

Tentan är avklarad!

Japp, nu är det gjort! Tentan i kariologi är skriven och arkiverad. Jag firade genom att sätta in alla karies-papper i pärmen, hi hi! =) Det gick bra, tror jag, men man vet ju inget innan man får tillbaka den........

I övrigt har dagen spenderats på stan och en hel del i soffan. Daniel och Tina är här och har ätit tacos och sett Let's dance. Men kvällen läre inte bli särskilt mycket längre då jag ska ta tåget till Gävle kl. 7 imorn.....

Vår älskling kom till oss idag, och det är ju alltid lika mysigt. Ska ta en sista promenad med henne nu innan sängen väntar.

Det blir allt för nu..... Adjöken!

image1

Denna dagen - ett liv...

...som farbror Melker sa!
Idag har jag tagit en pluggpaus. Känns som det mesta sitter inför tentan på fredag så jag tog en dag ledigt. Får repetera det sista imorn tänkte jag.

Jag har varit på banken och träffat Carina idag. Jag har så grymt kass koll på mina pengar och fonder, så det var skönt att hon stäckte upp mig lite och bringade (heter det så?) ljus i min ekonomi. Thanx!
Är numera även kund i SEB...... Jajamän sa Sven!

Nu ska jag snart ställa mig framför spisen, som den husmor jag är, och laga mat. Korvstroganoff blir det, mums!
Pär är på väg och ska städa och tvätta bilen (gud, vilka utpräglade könsroller vi har!) för vi ska förhoppningsvis på sälja den imorn! Hoppas, hoppas! Jag tycker mycket om SZF320 egentligen, men nu har mannen i huset beslutat att vi ska köpa ny bil, jaha då är det väl så då... Men jag komer sakna vår fina passat...... =(

Nej, nu ropar spisen. Ses!!

/H


Dagens...

Känsla: Nöjd, men lite rastlös

Kläder: Jeans, svart polo

Mat:
Fiskgratäng och potatis

Måste:
Inte så många faktiskt, plugga - done!

Väder:
Grått och tidvis lite snö.

Aktivitet:
Pluggat karies och promenerat

Höjdpunkt:
Stadstur med fika på Jambo med Åsa

Hår:
Hästsvans och inte riktigt nöjd...

TV-program:
100 Höjdare!

Fynd:
Linnekjol på H&M för 20:-

Ångest:
Att jag inte ska träna

Huvudbry:
När ska jag hinna bada med J & T??

Obli:
Städa sovrummet


Over and out!


Helgen

Helgen har varit intensiv fast lugn, som vanligt typ. Fredagen spenderades en hel del i soffan bakom mina karies-böcker. Tänkte att det var väl lika bra att börja inför tentan nästa fredag. På kvällen var vi hos Daniel som fyllde 28 år och åt smörgåstårta, tårta och hade det allmänt trevligt. Fick då oxå träffa min Tina som jag inte sett på en mindre evighet känns det som.....
For till Falun 07:00 på lördagmorgon för att bli undervisad i röntgenbildtagning i munnen. Det var intressant, svårt och rätt kul. Kom hem igen kl 17:00 mer död än levande. Då var det fest hos Carlbergs med tillhörande snaps- och vinvisor, skoj! Kvällen fortgick med charader, hela havet stormar och Euskefeurat, mmmmmm...... =)

Idag, söndag, har varit stora städdagen. Tog först sovmorgon och slötittade på vasaloppets rafflande upplösning innan vi orkade ta tag i saker och ting. Men när vi väl satte igång gick det undan. Släpvagnen tömdes, klädkammaren organiserades, toaletten städades grundligt och en massa saker kastades, I love to slänga saker!
Sedan blev det sedvanlig dammtorkning, dammsugning och golvtorkning i den resterande delen av lägenheten. Ett pass på Friskis hann jag med mitt i allt oxå, snacka om att tidsoptimera!
Nu är vi klara och det är så skönt!!! Middag blev det från Hot Chili och nu är det soffläge vill jag lova.

Till veckan blir det tentaplugg för hel slanten, karies ska lusläsas. Thyra och Tezz kommer nog och hälsar på nån dag och på torsdag ska jag eventuellt åka och bada med mina gullvippor Julia och Tilda!

Hasta Luego!

Shopping makes me happy!

I går gick den stora (eller så stor var den inte) flytten av stapeln. Väldigt snabba och effektiva var vi så det gick mycket smärtfritt.

Innan vi drog hemöver tog vi en sväng förbi Borlänge oh det gigantiska köpcentrat Kupolen, som jag aldrig tidigare hade besökt.
Shoppade vi? Om vi gjorde!!! =)
Här kommer det:

Två par skor på Skohuset (världens billigaste skoaffär?) ett par vita, typ loafers och ett par svarta, guldskimrande ballerinapjucks.
Två toppar, v-ringade, kortärmade. En vit och en mönstrad, båda med gulligt band under bysten som knyts i ryggen.
Peak Performance-softshelljacka limegrön. Det var en sagolik rea på Stadium ( Ha,ha Kajsa!) och vi spenderade säkert en timme där.
Peak-mössa blå. Även den på rean.
Scott-googles svart/röda på rea på Tema Sportia

Pär inhandlade ett par GoreTex-byxor och ett Peak-skärp, även det på Stadium.

Några tusenlappar fattigare, men mycket lyckligare (i alla fall jag) åkte vi tillbaks till Falun och sen hemöver mot Hudik. Eftersom vår "snabba" shopping i Borlänge drog ut rätt mycket på tiden hann vi inte med IKEA i Gävle, till min stora besvikelse. Men det var kanske iofs lika bra med tanke på statusen på både mitt humör och min plånbok.... Har en tendens att bli otroligt lättretlig när jag är trött och/eller hungrig. Konstigt..

Kl. 22:15 anländer vi till Långgatan och trötta efter både shopping och uselt väglag på hemvägen stupade vi i säng.

Idag har jag tvättat en massa kläder, handlat mat för en ofantlig summa pengar och plockat med kartongerna vi tog hem igår.
Hur kommer det sig att kyskåpet alltid är tomt och tvättkorgen överfull när jag varit borta några dagar??? Tror eventuellt att det kan va ett manligt fenomen, men är inte säker.....

Ikväll ska jag på rekryterringsmöte på F & S. Tänkte liva upp Hudiksvalls-föreningen med lite dansinspirerat step eller aerobics, vi får se vad som erbjuds. Kul ska det bli!

Och förresten, kolla in den här länken så kan du oxå få gratis godis hemskickat till dej!

http://www.gratisgodis.se/?r=144948

Men kom igår att borsta tänderna efteråt....

All for now...... Bye!