Tjugosjunde december tvåtusensju

All good things come to an end....... Japp, så även i år. Julen drog snabbt och intensivt förbi.

En mysig jul med vänner och familj blev det även i år.
Julafton började med strålande sol, härligt! Pärtan och jag packade bilen full med vovve, paket och kläder och for ut till maln och familjen Ekvall-Ljung. En lung start på dagen men jul-fika och mys. Sen gick vi alla ner till stranden, snörade på oss skridskorna och åkte på isen.
Så himla härligt! Solen sken och insen var toppen-fin. Jätteskoj att stå på grillor igen, det var säkert 5 år sedan sist.

Eftermiddagen och början av kvällen tillbringades hos mamsen och Jonnie med syrran och Per. Vi åt och åt och åt... Så himla gott var det. Tomten kom oxå förbi med en hel del klappar. Alla vart nöjda och glada!
Mitt bästa var Efva Attling-ringen av Pär. LOVE U pyret!

Senare halvan av kvällen spenderades hos familej Ekvall-Ljung igen. Vi slog ihop de två famlijerna och avslutade julaftonen tillsammans. Julgodis, juldrycker och poker. 01:30 fick jag äntligen Pär att slita sig ifrån pokerbordet och följa med mig hem och sova. Trött!

Judagen blev otroligt seg till en början. Åt lite mer julmat till lunch och sedan bar det av hemöver för soffläge.
Masade oss in i duschen framåt tre-tiden och sen var det bara att ladda om inför RADJOS med gänget.
En mycket trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap!

annandagen var det dags för Pär att jobba igen.
Jag gjorde inte många knop. Vi käkade hos syster och Per på kvällen och testade deras Buzz. Kul!

Nu längtar vi efter Ässjö och vårt lilla hus som vi förhoppningsvis får åka till imorn.
Nyår ska firas tillsammans med familjerna Sjöstrand/Lindh, Henriksson/Nordh och Marcus/Lindh - trevligt!

GOTT NYTT ÅR!

JUL JUL JUL

Idag är första dagen på min två veckor och tre dagar långa julledighet. Sweet!

Jag ska bara mysa och inte ha några måsten.

Eventuellt kila ner på stan för att komplettera lite till juldags-outfiten...

Ikväll kommer gose-vovven. Just det! Jag mste ju  fixa nån julklapp till henne oxå. Shit! Så bra gick det med att inte ha några måsten... Men det är ju ett rätt så trevligt måste ändå.

GOD JUL!



Så var det jul igen!

Jajamänsan, nu är det inte många dagar kvar. Det ska bli så ofattbart skönt att få jul med all ledighet den innebär.

Har idag avslutat mina julklappsinköp och känner mig mycket nöjd med resultatet. Alla har fått och de flesta har fått riktigt bra saker. I love to give away presents! Det är liksomn det bästa med julen, förutom ledigheten, att man får ge bort en massa saker till dom man tycker om och se deras (förhoppningsvis) glada miner.

Tar tåget till Falun imorn för sista gången på två veckor - lovely!
Anna och jag ska lägga på ett kål med vårt PM till B-uppsatsen och sen kan vi med mycket gott samvete åka hem för jullov. Är det inte härligt så säg?
PM:et ska va inlämnat först 4/1-08 men vi tänkte ta och slutföra det nu innan jul så vi kan va heeelt lediga.

Har fått varit hela dagen med mitt socker idag och vi har haft en jättemysig dag på stan. Verkar som hon börjar förstå vem jag är lite mer nu och tyr sig mer och mer till mig. Ville bara hålla mig i handen på stan, inte mamma. Helt rätt, hon ska lära sig vem som är gudmor. Hi, hi!

GOD JUL alla.



Tjing!

För mycket på för kort tid....

Just nu är det inge kul att va Hanna U. Eller jo, det är roligt oxå, stundvis, men mest tycker jag att det är tugnt nu...

Jag önskar att dygnen bestod av ca 35 timmar i stället för 24 och att det fanns extra minnen att köpa när ens eget inte räcker till. För det gör absolut inte mitt just nu.
Julen är nära - skönt, tycket säkert många. Några dagars ledigt och vila. Inte för mig.
Vi ska mellan imorgon, mån 10/12, och fram till jul prestera ett PM inför vår stundande uppsats, en artikelgranskning av inte mindre än 3 veteskapliga artiklar, ett reflektionsprotokoll på en bok om vetenskapsteoretiska grunder (väldigt inspirerande - inte!) samtidigt som vi ska närvara i skolan på föreläsningar samt hinna äta, sova och gå på toaletten där emellan..... Jag är inte längre positiv.

De små ljuspunkterna finns trots allt där och det är himla tur. Fast även om mycket är roligt så blir det oxå stressigt när tiden inte räcker till som man skulle vilja.
Mitt stundande ledarskap i aerobics på F&S känns jätteskoj, men jag hinner inte med allt just nu! Glädjen som det för med sig kommer liksom inte till sin rätt i min just nu stressade och pressade tillvaro. Då blir även det jobbigt på nån underligt sätt. Aaaahhhhh!!!! What to do?

Jag säger återigen (precis som jag sagt hela hösten); klarar jag höstterminen och tiden innan jul utan att bli galen, då klarar jag allt!

Ja, ja lite självömkan blev det idag men jag måste på nåt sätt försöka förmedla min känsla av otillräcklighet.
Det finns andra personer i min närhet (en speciellt) som har det sju resor jobbigare, inte ens jämförbart, så i jämföresle med det borde jag enbart vara tyst och inte klaga. Men mitt liv är jobbigt för mej på mitt sätt.....
Jag önskar bara att jag hade (ytterligare) lite mer tid som jag kunde ägna åt denna person som jag önskar allt gott i livet och inte att det ska va som det är nu. Livet är orättvist och det hatar jag!
/H


Längtar tillbaks....

Ja, snö!!! - Nej, regn....

Så kom äntligen den härliga snön som förvandlade hela Hudiksvall till ett härligt, jullikt, vitt vinterland. Tänk vad lite snö kan göra. Allt blir så rent (ett tag i alla fall), mysigt och mörkret är inte lika mörkt längre. Perfekt för att få in den där sista gnuttan julstämning i kroppen, lagom till första advent.

Men sen blev det pannkaka av alltihop.
Igår kom regnet som med all sin kraft tog nästan all snö ifrån oss och lämnade gröna gräsmattor och svarta, skitiga vägar efter sig. Bra, skitbra!
Så vad som för några dagar sedan såg ut att bli en perfekt, vit och vinterlik julskyltning blev istället en grå, sur och smutsig dag med regnet hängande i luften. Fy fabian, som mormor skulle ha sagt!

Min helg har trots gräl med vädergudarna varit mycket bra.
Fredagen bjöd på sovmorgon. Sedan till F&S för att slipa på det sista på mitt ae-pass. Är klar nu och det kommer bli kalas!!
Pär var ledig och spenderade dagen (ensam!!!) i Sundsvall för julklappsinköp. Han köpte även ett par nya dans-/aerobics-/träningsskor till mig som jag letat både i Falun och Gävle. Weeii!!!
Kvällen spenderades hos syster och Per med tacos och Idol. Mysigt.
Inte lika lång sovmorgon blev det på lördag. For till mamsen och J runt 10:00 för att dona med lite julmat då alla vi "barn" var bjudna dit på bröllopsdags-/andventsmiddag.
När första middagen var svald åkte vi vidare till Tina för nästa middag = flytthjälpsmiddag.
Pär började om på trerätters, medan jag bara fixade för- och efterrrätt.
Rött  vin, lite musik och en massa prat gjorde lördagskvällen toppenbra och jättemysig.
Det var längesedan "gänget" var samlat och det var jätteskoj att vara tillsammans igen. Vi saknade Micke.E dock....
Idag, söndag, blev det sovmorgon igen.... Pär har jobbat på em och jag har varit barnvakt till Makrina och Kine - mysigt & kul!
Hann ner en sväng på den urtråkiga, regniga julskyltningen oxå, men det var ingen lång visit.
Nu har vi ätit och soffan hägrar för resten av kvällen. I like.

Bjuder på en bild på mina nya älsklingar, nya skorna:

image141