+40 vs. +8

Då var man hemma igen då. Efter en vecka i solen känns ändå hemmets lugna vrå rätt ok.

Vi har haft en toppen-vecka i Side. Första dagarna fick vi veta av guiderna att en ny värmebölja hade svept in över medelhavet så temperaturen skulle gå upp 5 grader. Ok, tänkte vi. Fem grader, vad är det???
Svaret: Fucking göööör-mycket! När termometern visade + 43 på fredag-lunch var vi rätt så svettiga kan man säga.
Vi badade, och badade och badade. I det 30-gradiga medelhavet. Så underbart det kan bli, men noll svalkande. Det var som att kliva i lilla bassängen på Iggesunds-badet om du förstår vad jag menar.
Men icke att förglömma; det var helt underbart samtidigt!
Efter ett par dagar i denna obeskrivliga värme sjönk temperaturen igen till "bara" 35 - 38 grader, nice!

Vi har solat, badat, ätit, druckit och shoppat. En toppen-semester, verkligen.

När vi kom hem till Sverige igår eftermiddag hade det helt plötsligt blivit höst. Det var ju sommar när vi åkte...??
Folk hade strumpor och skor, och vissa till och med jackor på sig. Hallå?
Så steget från ca +40 till +9 kändes enormt.

Bjuder på några semesterbilder. Resten finns på min facebook.

Imorgon: min första skoldag för denna termin.

        

     

Om en liten vecka...

Om drygt en timme bär det iväg.

Vid 7:05 ska planet lyfta.

Och mitt på dan imorn ska vi va i Side, Turkiet.

Hoppas på en vecka med sol, bad, god mat och skön vila.

Ses om en liten vecka....... Aloha!

Lättare och lättare - my ass!

För att summera dagarna efter den fantastiska tisdagen då jag med inte alltför stor möda orkade springa 4,4 km:

Onsdag: Jobbade 15:15-21, innan det var jag upp på sjukhuset och lämnade blod. Det var dags igen nu, otroligt att fyra månader går så fort..... Men det känns bra att göra sin goda gärning liksom. Blev så trött efter det att jag sov från och till på soffan med "Day's of our lives" i bakgrunden ända tills det var dags att åka till jobbet, härligt.

Torsdag: Klockan ringde 5:50 men jag snoozade väl till ca 6:20 innan jag tog mig ur sängen. Masade iväg mig på jobbet till kl 7:00. Fick en himlans masssa gjort på morgonen, skönt att va ensam med radion på kontoret och va lite effektiv "bakom kulisserna" så att säga. Slutade 17:00, for hem för en dusch och ombyte, kl 18:30 mötte vi upp syrran & Per och mor & Jonnie på Texas, dels för att det är så trevligt att gå ut och äta tillsammans och dels för att fira att Pär fått semester igen. Vi åt tills magarna stod i fyra hörn typ, mycket trevligt och gott.
Tog kaffe efter maten hemma hos oss i rövarkulan (vår lägenhet är hemsk just nu) och killarna kollade på lite jaktfilm.

Fredag: Pär ledig, sovmorgon tillsammans, mysigt! Det var inte igår.... Gjorde sen frukost och for på jobbet till 10:30, Pär var till tandläkaren 13:00 och gjorde inte många knop efter det, stackarn. Han tog sig  dock iväg till Hassela på kvällskvisten. Jag slutade 19:30. For till syster och Per en sväng, åt varma mackor, mums!
Hemma vid 22:00, surfade min dagliga dos och somnade sen framför tv'n.

Lördag: Idag har Hanna varit ute och sprungti igen. Men ack så jobbigt det var! Trodde det skulle bli lättare andra gången med icke, mycket jobbigare!!! Tog mig i alla fall runt maln-rundan med två hämta- andan-pauser.
Börjar jobba 13:00 så nu ska jag bara snygga till mig lite innan jag beger mig. Slutar 21:00 och ska förhoppningsvis få gå en promenad med T då. Om hon inte hinner måla klart sitt vardasrum och åker till stugan, hoppas hon sölar lite... Hi, hi!

Imorgon söndag: Sista dagen på ICA innan Turkiet! Längtar, längtar, längtar...

C ya!


2,2 x 2 = 4,4

Oh yes! Nästan 4,5 km har Hanna sprungit idag, jag är så duktig!
Det blev två varv runt Lillfjärden i sommarsolen, härligt. Varmt, men härligt!

Nu ska jag ta en skön dusch och sen väntar 7-årskalas för Tilda, och jag ska äta alla sorters kakor med gott samvete. Hi, hi!

Bye, bye

Vin, snacks och Yatzy

Nu har mitt jobbmaraton nr. 1 haft sitt startskott. Efter två dagars ledighet börjar nu helvetesveckan, dock den sista för mig i Kvantum-kapitlet, i alla fall för det här året. (För alltid hoppas jag).
Anledningen till att det över huvud taget funkar att jobba 10 dagar utan uppehåll är att när jag klarat av denna period ska få åka en vecka till solen med mitt pyre!
En vecka, utan några måsten what so ever, förutom eventuellt ett turksikt bad. En vecka med god mat, dryck och härlig värme och mycket bad, hoppas jag. Längtar!

Igår var det lördag och jag klev upp runt 6 för att va på jobbet 7. Mycket folk hela dagen, full rulle är ett mildt uttryck.
Men dagen gick fort och jag fick ju gå hem redan 14:30, lovely!
Pär jobbade till 15:00 och for sen till Hassela för att träna Spira i skogen och röja några älgpass inför hösten.
Jag käkade middag hos mor och Jonnie på maln tillsammans med syrran och Per, mycket gott och trevligt.
Sedan bar det av till Tina där det var tjejmys på balkongen med rosévin, rött vin, drinkar, massor av tilltugg och Yatzy. Jag kom inte sist i Yatzy-turneringen och hela kvällen var jättemysig.
Mycket  skratt, prat om sommaren som varit och hösten som är på intåg.
Fniss, lite skvaller och en jättehärlig stämning då de flersta frågetecknen om livet och vad som komma skall rätades ut.
Jag vet numera att jag aldrig kommer behöva va arbetslös (ha, ha!), att man bland sina vänner har mer gemensamt än man nånsin kunde tänka sig och att jag kommer få åka på en tjej-resa till våren, och eventuellt även innan jul, toppen!


     

Idag är det söndag och vad ska Hanna göra? Svar: jobba såklart!
Men inte förrän 14:30 så innan dess hade jag tänkt försöka komma mig ut och springa, men jag kanske tar tag i det imorn, ny vecka. Det är ju trots allt söndag......

Sol, sol jättesköna sol

Igår och idag har jag varit ledig, lovely!
Gårdagen tillbringades i Hassela. Först på Tessan och Henriks veranda med gofisen Thyra som badade och badade i sin pool.
Senare i stugan då målning och bära ved stod på to do-listan.
Målade först inne, sedan bar jag lite ved innan Mats kom och tog över. Plockade även röda vinbär innan de blev för övermogna, det var verkligen dags nu.
Tog en sista strykning på målningen i köket innan jag målade ute andra gången.
Hann med ett bad i sjön oxå med Spira mellan strykningarna, underbart! Det var härligt att bara få va med sig själv och gose-vovven som alltid tycker att jag är bäst. =)
Lugn och ro och bara glada tillrop, kan behövas ibland för att ladda batterierna, som jag personligen tycker borde finnas i utbytbar form.... Hängmatan är min nya bästis i stugan.

Grillning (fläskfilé och couscous-sallad) med Tess och guddottern på kvällen. Sockret och jag plockade lite mer röda vinbär på deras buskar (som är gigantiska) och gjorde paj till efterrätt, mums! Pär, som varit på skjutbanan, kom lagom till efterrrätten.

Idag såg vädret lite tveksamt ut till en början men jag tänkte, äh vad f*n, man kan ju inte va inne på sin sista lediga dag, så jag cyklade till familjen Ekvall-Ljung för pool-bad. Helt underbart!
26-27 grader i poolen och solen kom ju precis när jag oxå anlände, timing is everything!
Legat på gräsmattan/i poolen precis hela dagen. Gjorde ett avbrott för lunch på Maln-restaurangen med P-A och Tildan, härligt! Lite vardagslyx behöver man med  jämna mellanrum, det livar upp.


  


Nu väntar en skön dusch efter en svettig, men otroligt härlig dag i solen. Imorgon: jobb.


Den lilla röda stugan....

Nu har det gått alltför länge sedan jag/vi var i vårt lilla hus. Så himla mycket annat man oxå ska hinna med och sen en massa jobb på det oxå, men förhoppningsvis kommer jag få åka dit en sväng i mitten av veckan, längtas!

Igår inhandlades kaklet som Pär (med hjälp av Henrik) ska sätta i köket innan sommaren/hösten är slut hoppas jag.
Det är vitt och 10x10 cm, kommer bli kanoners tror jag, fräscht och rent. I like!



Såhär såg det ut en gång, men nu är alla foder runt dörrar vita, även golvlisten. Och det aprikosa kaklet ska snart bytas ut.



Renovering pågår.... Kablar all over the place och väv på gång.


Väven målad och den fina bården på plats!


Är det inte vackert så säg? Jämför dessutom med mörkgrönt sjögräs som det var innan. Sweet!

Nu är det bara kaklet som ska dit, vilket jag tyvärr inte kan fixa på egen hand. Eller vem vet.......?
Sen ska jag slipa och måla om skåpsluckorna i nån skön färg, sen så tror jag att det pretty much är fulländat.
I köket i alla  fall....
Jag älskar vårt lilla hus! En helt annan känsla att få pyssla på något eget.

Utan min fantastiska bonuspappa Jonnie hade det här aldrig varit möjligt, (hade i alla fall tagit mycket mer tid och ekonomi) tusen och åter tusen tack!
Undrar vad nästa projekt blir.....? =)



Fredag 3/8

Idag är det en bra fredag. Inte ne sån här fredag när man våndas lite för man vet att man ska jobba helg. Nej, idag har det bara varit en bra fredag. Varför? Jag är ledig i helgen! Så himlandes sweet! Känns som jag jobbat och jobbat i oändlighet och aldrig hinner jag ta igen mig och vila upp kroppen.
Men nu ska det bli vila och nöjen, två hela dagar av underbar ledighet, I love it!
Dessutom verkar solen vilja visa sig, kan det bli bättre?

Så morgondagen är planerad att spenderas på beachen, maln eller Hölick, det är inte bestämt än.
Sedan är det pool-party på dagen/em/kvällen hos Ekvall-Ljung, med "Singstar" och tillhörande rött vin kan jag tänka....

Söndagen ska ju bjuda på ännu bättre väder om vi har tur och man kan tro på väder-gubbarna och då blir det nog i så fall Hölick, har inte varit där i sommar än. Längtar....

På måndag börjar jag inte förrän 14:00, lovely. Nästan en dag extra ledigt liksom...

Idag kom min lilla skatt och hälsade på mig på jobbet, hon är då gudmors allra sötaste socker....



Uppdatering

Måste ju berätta att vi varit och hälsat på den nyaste juvelen bland kompiskretsen; Victor.

Han var så himla go och bara snäll mest hela tiden. Ville helst sova, typ dygnet runt,men man måste tydligen äta oxå (sa mamma)... Livet är hårt när man är liten.... =)