Minisemester

Imorn åker jag på en liten semester i miniatyrformat.

Jag, mamsen och systeryster drar till mammas & Jonnies husvagn i Björnrike för att åka skidor i två dagar. Härligt!
Dessutom är jag ledig hela dagen imorn och även på måndag så det här blir verkligen en långhelg för min del. Det känns skönt nu med allt plugg och praktik som är på gång. Känns som mitt sömnbehov har fördubblats på de här två veckorna vi hittills varit ute.

Innan vi åker imorn blir det tvättning, en sväng på stan och lite packning. Ska väl inte behöva ha med mig så mycket grejor för två dagar.... Och framförallt; SOVMORGON! I love.

Ha en bra helg. Jag kommer hlla mig i backen så mycket som det går. =)

image164



Ha det bra! /H

Sol, sol jättesköna sol

Solen är bra, solen är toppen! Jag älskar solen.

Pär är lite grinig för att det har blivit varmt och vårlikt så snabbt, han tycker att det ska vara vinter nu och massor av snö. Och visst, jag skulle väl inte heller tacka nej till en riktig vinter så man kunde åka skidor och njuta av solen på det viset. Men nu när det känns som våren kommit och det är fantastiskt härligt väder ute så måste man faktiskt få vara glad för det oxå eller hur? Jag tycker i alla fall att det är ljuvligt!

Så idag har jag startat dagen med en timmeslång promenad ut mot Idenor och hem igen, lovely! Lite blåsigt, men härligt med solsken och den där lite äckligt men härligt sura dikeslukten som kommer med våren. =)
Nu har jag stoppat i mig lite frulle och ska snart stoppa huvet i handfatet och tvätta håret innan det bär av till Ilsbo för att först hälsa på Pernilla och flickorna och sen kikar jag nog in hos Sofia på vägen hem. Roligt!

Hade skrivit in "plugga" i min kalender på dagens ruta, men det fixade jag redan igår medan Nesse och Pär kollade på nån ligacup-final i fotboll. Effektiv right?

Nu skaj ga se slutet av "Day's of our lives" sen hårtvätt!

Ciao!


Lördag

Jajjamänsan! Lördag it is och jag har just kommit ut ur duschen efter dubbla pass på Friskis. Skönt!
Först Medel med Pernilla kl. 10 och sen hjälpte jag till lite på Mini-Röris kl. 11:15. Jätteroligt! Och oj, så många barn det kom. Det bara kryllade av små hopp-och-skutt-sugna barn i salen. Jätteroligt, verkligen.

Nu ska jag hoppa i några kläder och försöka få håret lite mindre ostyrigt så jag kan bege mig ner på stora staden en sväng. Ska få fika lite med A och kanske T.
Jättelängesen jag och A träffades så det ska bli spännande att få höra allt om plugget och inte minst - förlovningen! My god, jag är så nyfiken, hi, hi!

Kläder??? Det är frågan...... Ja, det är väl bara att dyka in i garderoben och leta fram nåt.

Ha en skön lördag!

Trött men glad!

Idag är Hanna trött, men av en helt annan anledning än det som menades i förra inlägget.

Jag har ju nämligen fått vara i Åre hela helgen med 6 andra härliga flickor och haft fyra minst sagt underbara dagar. Oh my......

Man kan sammanfatta helgen med orden
* tidig morgon
* sena kvällar
* sova skavfötters (stavning???)
* lunch i backen
* hemlagade gourmet-middagar
* öl i bastun
* en massa otroligt bra åkning
* trötta lår och huvuden (efter fyra dagars åkning hela dagarna, after ski alla dagarna och party på kvällen)
* after ski (Hudiksvall är numera regerande mästare i den grenen på Bygget)
* många glas vin
* otroligt mysigt, trevligt, roligt och underhållande sällskap

Tack alla tjejer som va med och gjorde denna februari-helg till en av de bästa!

Tycker härmed att man kan säga att vi skötte oss utomordentligt. På alla plan. Det är i alla fall vår egen bedömning, eller vad säger ni brudar? =)

Så idag såhär en dag senare är huvet tomt, kroppen trött men samtidigt väldigt GLAD!

NU: träning

See ya!

TRÖTT

Ibland blir man bara trött...... Och förvirrad.

Även fast jag känner mig rätt pigg, motiverad och i allmänt bra form så är det svårt att hålla lågan brinnande när man själv måste tillahndahålla både bränslet och elden, om ni förstår.

Jag donar och fixar, tvättar och städar, lagar mat och handlar. Men ändå är det inte riktigt 100 % liksom.
Då kan jag lätt bli lite trött...

Det sägs från annat håll att jag inte kan göra mer. Det är inte jag som är problemet. Men varför känns det som det då? Som att oavsett vad jag gör så är det sällan eller aldrig sådär 100%-igt och bara bra. Duger det aldrig eller vad är problemet?
"Jag vet inte" säger en uppgiven röst. Nähä..... Inte jag heller.

Blir inte riktigt klok.

Nu ska jag i alla fall åka på JulleUnited's träning. Det blir bra.

Sköt om er OCH ta hand om varnadra! /H

Hemma - för en stund...

Nu är man nästan norsk kan man säga. Ha, ha!
Har tillbringat en jättebra och lärorik vecka i Oslo på Tandläkarhögskolan tillsammans med finska och norska tandhygieniststudenter.
I slutet av veckan använde vi ständigt norska slang-uttryck och när jag kom till Sverige igår kväll tyckte jag att alla pratade norska. Måste koncentrera mig för att höra att det faktiskt är svenska jag hör och att jag förstår ALLT de säger. Min hjärna har liksom ställt in sig på norska nu. Wierd....

Oslo är en av de mysigaste storstäder jag besök och skulle faktiskt kunna tänka mig ett liv där.
T.ex. har Stockholm alltid varit ett otänkbart alternativ för mig men Oslo känns otroligt attraktivt. En småstad i storstadsfrom kan man säga. I love it!
Folket är vänliga, hjälpsamma och trevliga. Atmosfären är lugn fast tempot är lite högre än i Hudik. Framförallt är det nära till allt; shopping, skidåkning, sol & bad på sommaren, kultur och sevärdheter.
Det som impade mest under denna veckan var den upplysta allmänna isbanan MITT I CENTRUM där musik spelades och gammal som ung tog sig en tur på skridskorna på kvällskvisten, fantastiskt!

Idag ska jag få fika med T som jag inte träffat på en evighet känns det som. Hoppas hon kommer ihåg hur jag ser ut... =) Längtar!
Sen kör jag Ae kl 15:00. Pär jobbar. Kvällen har vi inga planer för än, kan väl tänkas bli Melodifestival kanske?

Ha en mysig helg!

CIAO! /H

Ps. Rubriken = på torsdag drar jag och 7 andra bruttor till Åre, tjohoo!!!


Olso - here we come

Jajamän! Sitter här i soffan på söndagseftermiddagen och kollar på damernas Super-G. Ingen vidare rolig syn ur svensk synvinkel. Hua!
Super-G'n hade väl egetligen inget att göra med rubriken men här kommer kopplingen:

Idag kl 17:00 (om SJ är på gott humör) stiger jag på tåget mot Uppsala och min vän Kajsa. (Hon bor där).
Vi ska äta på MAX (mums) och kolla på "I en annan del av Köping" (äntligen tillbaka!) och ha en allmänt mysig kväll tillsammans för att imorn gå upp tidigt (senast 07:00 skulle jag tro) för att åka till Arlanda.
Därifrån flyger vi sen till Norge och Grademoen kl 09:10. (Framme 10:10)
Den kommande veckan ska sedan tillbringas i Oslo på tandläkarhögskolan tillsammans med norska och finska thyg-studenter. Vi ska tillsammans ha föreläsningar och seminarier om bl. a. etik och tandvård för funktionshindrade.
Vi (6 st) svenska studenter ska få bo på ett pensionat där frukost ingår (tjoho!) i varsitt enkelrum (utan TV) hela veckan.
Kan bli ett roligt och lärorikt avbrott från skolan på Campus Lugnet.
Så nu står väskan så gott som färdigpackad i hallen och jag sitter här och funderar på om det verkligen räcker att ha med sig bara ett par skor.......... That's the question..... Men svaret är enkelt; jag har helt enkelt inte plats för mer i väskan. Så där, då var det löst.

image163



Nu börjar magen kurra så det är kanske dags att stoppa i sig nåt innan humlret oxå börjar kurra.... Hrm! =)

Ha det bra, vi ses om en liten vecka!