Meldelhavet eller det vanligtvis kalla Swe?

Jag säger som min vän och arbetskollega Bea; Hudiksvall har förvandlats från grå småstad till en semesterort vid medelhavet känns det som. Det är helt underbart!
Solen skiner för jag vet inte vilken dag i ordningen och det är varmt i vattnet, till och med i havet.
Det är helt underbart härligt att sitta ute vid sjöbodarna på möljen och äta lunch, det gör vi, brudarna på jobbet, varje dag när solen skiner typ. =)

Idag hoppas jag på att kunna bada efter jobbet. Antingen hos Åsa i poolen eller i sjön hemma. Skulle hagjort det igår men det kom en del annat i vägen. Istället fick jag ju hälsa på Eric, Sofie och lilla Victor det var mysigt det oxå.
Men idag är jag riktigt sugen på ett dopp faktiskt.

Pär har fått linser (eller stavas det linsor?) idag, ska bli spännande att se hur det går och hur han ser ut. Är liksom van att se honom med brillor nu.

Ingen bebis på stråkvägen än, men snart hoppas jag, längtar!!!

Min telefon kom tillbaka från verkstaden idag, fuktskadad och olagningsbar - grus!
Orkar inte ens tänka på det just nu. Blä, säger jag bara...

Bada på gott folk, jag ska jobba en stund till.
Ciao!


Mini-semester

Ännu en vecka till ända. En vecka som varit väldigt bra och härlig.
Jobbade kort-vecka, mån-ons, för att sen va ledig tor och fre. Vi har en ledig fredag i månaden och sen hade jag tagit semester på torsdagen så att helgen blev lite längre.
På torsdagen kom ju oxå sommaren och värmen! Vi for till Åsa och P-A på maln för e härlig dag i gräset vid poolen och många härliga dopp.
På eftermiddagen for vi mot Hassela för middag hos Pärs föräldrar och sedan bar det av vidare mot Åre.
I helgen har det nämligen varit den åriga vildmarksmässan i Fäviken.
Kom till Åre vid 21:00 på torsdagskvällen och på fredagen var det då dags för att gå på mässa.
Solen visade upp sig från sin bästa sida och det var trevligt på mässorådet som alltid. Vi orkade dock inte lika länge i år tack vare den intensiva värmen.
For hemåt på em och anlände till Hudik runt 21:00 efter ett middagsstopp i Hassela - igen.

Igår var det släktträff i Söderhamns skärgård - vilket ställe! Helt fantstiskt fint och återigen underbart väder.
Sen hem för att svira om och ladda med lite rosé innan det bar iväg på Radjos och Hudikkalaset. Supertrevligt är mitt enda betyg. Riktigt supertrevligt!

Idag har vi förljdaktligen varit lite sega..... Jag avverkade några timmar med Anna, Micke och Tina i solen på maln medan Pär vilade sig i form här hemma.
Vovven har kommit till oss idag och nu är vi sugna på en kvällsprom. Tyvärr verkar åskan och blixten ha jagat bort solskenet så vi avvkatar en liten stund.

Imorn är det måndag igen.

Trevlig kväll! /H 

Allt och inget...

Back in business! Måndagmorgon igen, dags att jobba.
Satt i soffan igår och pratade med mamma och Jonnie om hur jag tycker att allt funkar på jobbet så här i början av "karriären" och så.
Jag kom fram till att jag nästan varje morgon, bara jag tagit mig ur sängen, tycker att det är roligt att åka på jobbet. Dagarna går otroligt fort och det är roligt nästan hela tiden varje dag.
Då måste man ha ett rätt bra  jobb, kom jag på så här i efterhand. Eller vad tror ni?
Ja, jag måste säga att jag trivs fantastiskt bra på Folktandvården. Alla funderingar kring om man "valt rätt" osv börjar få ett svar tror jag. I alla fall i mitt liv just nu.

Idag har Pär sin första semesterdag och lite avis är jag faktiskt. Hur roligt det än kan va att jobba på Folkis så är semester nåt alla längtar efter på sommaren tror jag.
Fast jag har det lite bra jag oxå när Pär är ledig för då är det han som sköter middagsplanering och sånt som jag annars gör. Dessutom är han hemma på eftermiddagarna när jag kommer hem, inte kl 18:30på kvällarna. Det ska bli skönt och mysigt. Att få lite mer av dagarna ihop.

Nu ska vi fika här på Folkis. TJING!

Friday, lovely friday!

Tjohoo, idag är det äntligen fredag!
Sedan man började jobba igen efter studierna har fredagarna fått en helt ny innebörd. Det är så ljuvligt att veta att kl 16:00 går jag hem och är leeedig ända till på måndag.
När man pluggade hade liksom dagarna inget olika värde. Man kunde va ledig vardagar likaväl som man måsta plugga på helgerna.

Har inga direkta helgplaner ännu. Pär stackaren jobbar imorn, men sen har han semester. Jag är sugen på att börja måla om vår byrå som ska få bli vit men vet inte om jag får plats i garaget med den. Det står fortfarande en del lådor och div andra grejer där efter flytten.
Är det fint väder ska jag med all säkerhet sola någonstans, men det ser ju tyvärr inte så lovande ut...

Ikväll blir det i alla fall tacos och mys med älsklingen. Kanske en visit till systeryster oxå efter jobbet, vi får se.

Trevlig fredag!

Halvvägs...

Japp, nu har man betat av halva arbetsveckan. Skönt! Jag är i en liten trött-svacka just nu, med tillhörande huvudvärk, och skulle behöva en sovmorgon känns det som.
Men idag är det ju onsdag och bara två dagar kvar.
Ikväll ska vi, ett helt gäng från Folkis, dessutom gå ut och käka. Det ska bli trevligt. Blir dock nyktert för mig så jag kan ta mig hem enkelt. Har kommit på att det läre nog bli en del sådana utgångskvällar framöver nu när man bor "på landet". Men det är faktiskt helt ok tycker jag.

Min telefon är trasig och verkar inte gå att laga, det är nåt som är mindre roligt...
Bli slarvmoster om typ 2 veckor och mysmoster om knappa två månader - det ska däremot bli roktigt kul!!!

TJARÅ!

SATC / MAMMA MIA!

Igår var mamsen, syster och jag på bio och såg Mamma Mia! Den var skitbra. Finns inget annat omdöme.
Den filen och Sex And The City är två måste ha-filmer så fort de går att få tag på.

Mamma Mia! är en sån film som aldrig blir ute eller tråkig känns det som. En klassiker helt enkelt som man skulle kunna se hur många gånger som helst. Likaså SATC.....

I love!

     

Fullt ös medvetslös

Herregud vad dagarna går! Jag hinner inte med. Tyckte det var nyss som jag bloggade om grill-tisdagen men det var ju i onsdags, tre hela dagar sen. Finns det ingen slow-knapp som det gör på videofjärrkontrollen?

Nu har i alla fall helgen kommit, najs! Jag slutade 13:00 igår, vilket känns helt underbart på fredagar. Då for jag förbi JP och inhandlade lite färg till sovrummet för där skule det målas fondvägg. Jajamän.
Hem, upptäckte att vi var utan spackel (det gamla hade torkat ihop) så iväg på ÖB.
När jag var på väg hem sen igen började det spöregna, great. Nu tänker ni att det är väl ingen fara med lite regn när man åker bil, men JO (!) det är det när inte vindrutetorkarna fungerar! Gah! Jag var så irriterad och såg typ inget, men hem kom jag till slut i alla fall. Hoppas att någon vänlig själ kan ordna röda faran åt mig ikväll kanske.....

Ja, men när jag kom hem så spacklade jag i alla fall igen några hål i väggen där jag sen skulle måla. Det torkade skitsnabbt så jag maskerade under tiden och sen kunde jag slipa lite och sen hipp, happ, huppla så hade jag målat hela väggen en gång. Jag är så bra!
Sen kom darlingen hem och det blev käk, TV, chips och mys.

Idag har jag fått sovmorgon. Vaknade strax före 8:00 och var pigg som en ärta. Att få sova till 8:00 är värsta sovmorgonen för mig som är van att kliva upp före 6:00 ska ni veta.
Så hittills idag har jag tvättat, målat väggen för andra gången (blev skitbra) och varit ute och sprungit 6 km.
Nu har jag precis duschat och ätit lunch. Undra vad man ska hitta på ni i ett par timmar innan Pärtan slutar jobba??
Vi får la se....

Solen har i alla fall tittat fram nu genom alla regntunga moln. Härligt.

Trevlig helg!

Det härliga livet

Igår fick vi smaka på en del av sommaren igen. Det har inte hänt så många gånger hittills i år, men igår visade sig den svenska sommaren verkligen upp sig från sin bästa sida.
Det var helt i linje med det väder jag hade beställt till vår grillkväll. =)
God mat, trevligt sällskap, vin, solsken och en altan. Vad kan man önska sig mer? Jag tror alla hade jättetrevligt och det var så roligt a vi kunde vara många, nu när vi har lite mer plats!

Lite senare begav sig sällskapet mot stan och Sigge-kväll på August. Jättetrevligt! Mycket folk och mysigt tillsammans med vänner man annars inte träffar så ofta.

Solsken, altanen, grillat, vänner och vin hör från och med igår till ett av mina absolut största intressen.
Är inte livet underbar så säg?

Sunday

Så var helgen slut.... Jag tror helt säkert att dagarna har färre timmar och går mycket fortare när man är ledig.
Helgen har i alla fall varit jätteskön och bra på alla sätt. Min helg böjade ju dessutom redan på torsdagkväll.

Torsdagkväll; middag på Texas med A och T. Supergod mat och supermätta rullade vi därifrån mot biografen. "Sex and the city" var kanonbra. Om man inte skrattade hysteriskt så grät man. En riktigt feel-good-film tycker jag. Den komemr inhandlas av mig så fort den kommer ut.

Fredag; Sovmorgon! Åt frukost på altanen i solskenet. Therese och Thyra kom och vi får till Åsa och tjejerna på maln för att sola och bada i poolen heeeela dagen, underbart! Pär och jag käkade sen middag ute på altanen i den härliga kvällssolen.

Lördag; Sovmorgon. Målade sista gången på det vita i köket. En tur på JP och Dollar med syster. Se hem för en promenix, skönt. Slumrade en stund i soffan innan Pär kom hem från jobbet..... Tacos till middag, bakade en kaka och sen TV-kväll i soffan.

Söndag; Sovmorgon. Lite målning igen. Spiran kom! Till syster och Per med gräsklipparen vi lånat. På Glysis för att se Jullan som spelade match. McD-lunch. Ut på maln för att betala Patrik som fixat köket. Handling och sen hem för en 5km-promenad med vovven.

Har precis ätit pekingsoppa och vitlöksbröd, mmmmums!
Blir nog inte så många mer knop ikväll. Imorn är det ju måndag igen....

"Solen är bra, solen är toppen....

......solen är varm, målar brun hela kroppen."
Ja, det hoppas jag verkligen på idag. För idag skiner solen och jag är ledig. Kan knappast bli bättre.
Och som grädde på moset kommer min lilla sockerstrumpa snart hit. Vi ska leka i lekstugan som Thyra älskar och sen åka till Åsa och ta ett dopp i poolen hade vi tänkt. Underbart!

Det börjar bli så fint här hemma nu, och vi är så nöjda. När matbordet och stolarna kom på plats blev det en enorm skilland i vardagsrummet. Nu är det verkligen ett vardasrum, så himla fint. Längtar tills vi tapeteserat om oxå, det kommer bli sagolikt vackert.

ÄNTLIGEN!
Har jag fått över bilderna från kameran till datorn så här ska ni få se lite före och efter på vårt fina kök. (Som dock fortfarande saknar gardin....)

 FÖRE (OBS! Tapeter med smultron och blåbär på samt grått kakel med rosa blommor)

     UNDER

           EFTER (Vi bara älskar det!)

Nu saknas bara gardinen (från IKEA) och sista strykningen av den vita färgen ovanför skåpen. =)

Ha en bra dag!

Det börjar likna nåt...

Hej svejs i lingonskogen!
Idag är det onsdag och veckan näst sista dag för mig. Jag är nämligen ledif på fredag, ska bli så himlans skönt.
Hoppas på solsken så jag kan ligga ute på gräset hela dan och få lite färg på kroppen. Det har blvit dåligt med det nu de senaste veckorna...... Regn och jobb blir man inte precis solbränd av.

Igår hämtade vi vårt nya matbord och stolarna. Det blev så fint! Pricken över i:et liksom i vardagsrummet. Så idag tänkte jag försöka hitta några bra dukar att ha på bordet tillsammans med det fina fatet jag fick av gänget i examenspresent.

Och nej, jag vet, jag har inte lagt ut några bilder än. Men den förbannade kameran är ju sur. Och Pär har haft en del andra viktigare (?) saker att dona med på kvällarna den här veckan. Men kanske att jag kan haffa honom ikväll så det ordnar sig nån gång. Det har skett en otrolig förändring vill jag lova. Även om tapeten i vardagsrummet är kvar - och ful.

IDAG
- jobb
- storhandling på ICA
- dollar store
- hämta fatet hos mamma?
- städa huset