Sista April

Japps, så sant som det är sagt. Idag är det den sista april. Och solen skiner utanför fönstret, det är inte den vanligaste av sista-april-synar må jag säga.... Trevligt!

Min dag har varit full av aktivitet och klockan är bara strax efter halv tre.
Sammanfattningvis:
Soptippen med en massa skräp, fyllt släpvagnen med banankartonger, på stan för att luncha med syster, leta present till Erik 7 år, detsamma till Per 32 år, skriva ut uppsatsen - posta, slå in paketen. KLART!

Så nu sitter jag här och funderar på vad jag ska hitta på.... En stunds vila vore ju inte helt fel, hade tänkt träna sen kl. 17:00.
Ska fundera på saken ett tag till.....
Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, nån brasa kanske??? Inte så intresserade av det här med sista april, varken jag eller Pär. Vi ska äta mat i alla fall. Den som lever får se.

Trevlig Valborg!

DAGENS

Väder: Sol! Underbara sol....

Kläder: Pös-byxor beiga, vit trikå-tröja.

Hår: Pippilotter (stavas det så?) i brist på ork.

Motion: Morgonpromenad

Mat: Lunch: blodpudding Middag: köttbullar & mackisar

Aktivitet: Musikinspelning i 3 timmar (!!!) på F&S.

Känsla: Nöjd, glad, lite utan kontroll.

Nyttighet: Hämtat emballage-papper hos Pär att ha till flyttpackningen. Betalat räkningar.

Ekonomi: -1200:- (Elvis-biljetter)

Längtan: Efter sommaren, Thyra och min lilla voffs.

Frukt: Äpple.

Sötaste: ME&I-kläderna jag fått hem som Thyran ska få.

Skönaste: Att Pär jobbar sista dagen imorn innan helg. 4 dagar tillsammans!

Nu: Skriva en lapp till Pärtan och sen dra på Julle-genrep.

Tjing!


Hudik på ae-kartan

Jajmänsan, idag har jag varit till Gävle och gästspelat på Friskis&Svettis där. Körde mitt ae-pass och det var superkul! Nästintill fullt var det på passet = mycket folk.
Jag fick mycket beröm och det var helt enkelt en toppenkväll.
Så nu har F&S Hudiksvall fått lite gratis PR oxå. Vi kan faktsikt köra riktigt bra aerobics uppe i norr med. =)

I övrigt har Anna och jag så gott som färdigställt vår uppsats idag och skicka till vår handledare - najs. Grattis till oss!

Imorn ska jag sitta på Pulsfabriken ett tag och spela in alla låtar till Crazy Let's Move-jympa. Den 10 maj kl 15:00 smäller det. Ett pass med nästan alla ledare på F&S som kör tillsammans. En härlig mix av allt vi kan erbjuda. Ta med dig en kompis, det är helt GRATIS! Kommer bli grymt, I promise.
Sen imornkväll har Julle-grupperna genrep och det måste ju bara ses, nästa helg drar de ju iväg på SM i Borås. Hade det inte varit så förbaskat långt till Borås hade jag hängt på, men inte denna gång.

Nu TV och sen hopp i säng.
Sov sött!


Söndag tjugosjunde april tjugohundraåtta

Idag är det söndag - igen.
Pär är törstig trots att han drack så mycket igår - konstigt. Och jag har jordens träningsvärk. "Så går det när man ska gå på hård rock", var den kommentar jag fick i morse när jag ville ha lite medlidande av min bättre hälft.
Ja, jag var ju på ett metal-pass på F&S igår. Två killar från Örebro var här och körde ett lite hårdare pass med bara hård rocks-musik. Grymt kul, men även väldigt jobbigt. Upplever idag smärta i ryggmuskler jag inte visste att jag hade. Det lockar fantastiskt mycket att köra aerobics kl 17 i eftermiddag....... Som om inte det vore nog så ska jag gäst-leda i Gävle imornkväll. Men det ska bara bli kul, men det känns ännu pirrigare nu med denna träningsvärk.

Igår var vi till mamsen och Jonnie och åt middag. Gott och trevligt som vanligt. Sen drog Pärtan till Nesse och de andra fotbollskillarna för öldrickning och utgång. Jag gjorde en snabbvisit till familjen Ekvall-Ljung och tog med Åsa och farmor på en rundtur till vårt hus och omgivningarna där.

Idag ska vi nog försöka byta däck på bilen, jag tror inte att jag kan bidra så mycket med min rygg.
I övrigt inga större planer, solen har ju tydligen oxå sovmorgon...

Skön söndag på er! /H

Great deal

kIdag har det gjorts affärer. Tacl gode gud för Blocket.se!
La ut vår bokhylla/vitrinskåp/TV-möbel på blocket för försäljning för ca 1,5 vecka sen. Då typ ingen hörde av sig tänkte jag härom dagen att man kanske ska sänka priset lite, vad som helst för att få den såld liksom.
Men imorse ringde en liten man från Ljusdal som hade sett på sin systers dator (han hade ingen egen!) att hyllan var till salu och frågade om den fanns kvar. Ja men visst!
Sagt och gjort. Kl. 13:00 var gubben här med sin gubb-kompis och 13:30 var Hanna 700:- rikare.
14:00 var Hanna på JP och inhandlade vårt kökskakel: 777:- Great deal or what? Så kaklet kostade oss i runda slängar 77:-  Jag klagar inte. Till saken hör oxå att kaklet var på REA, halva priset: I like!
Det går bra nu.

Tjing!

image208

6 sidor!

Fattar ni hur lite det är?! Det är samma antal som maxantalet sidor vi får skriva på en analys i skolan.

Det kanske låter helt knasigt, men jag önskar att det stått 8 eller 10 istället.
Det är sjukt mycket svårare att skriva kort än långt.
Särskilt som vi ska ha 1,5 radavstånd och tabeller/figurer med i texten. Det tar MYCKET plats.
Milda makaroner - hur ska det gå???
På 6 sidor ska man skriva en inledning, metod, syfte och frågeställningar. Sen berätta om och analysera 4 patienter och diskutera de resultat man kommit fram till och sist men inte minst så tas en hel sida upp av referenslistan. Ja, ni fattar själva, det är ett mission impossible.......

Gud - giv mig styrka! Och ett större minne, tack.


En dag i solen med min solstråle!

Idag har jag och gudmors solstråle haft en dag tillsammans. Och eftersom solen visat upp sig från sin allra bästa sida spenderades hela dagen utomhus - härligt!

Mötte sockertrollet på stan. Kollade in vovvar och annat spännande innan vi tog oss bort till Hemköp för lite handling. Potatis, äpplen och bananer behöver man för att klara dagen. =) Samt två frallor som vi fåglarna vid Lillfjärden skulle få.

        

Sagt och gjort, vi knatade iväg mot pölen mitt i stan och där var fåglarna hungriga vill jag lova.
Jag vart nästan rädd för de flaxande, högljudda och närgångna varelserna med Thyra stortrivdes och ropade: "mera, mera!"

Vi fortsatte sen vår promenad i solen längs Lillfjärden bort mot ÖB. Damen som är stor nu och INTE vill åka vagn gick själv nästa hela vägen, det gäller att inte ha bråttom.....
På ÖB såg vi coola EU-moppar, fina servetter och köpte såpbubblor - oj så kul!



Sen bar det av mot stan igen (nu i vagnen då vi hade solen i ögonen på tillbakavägen och då var bakåtvänd vagn ett bra alternativ tyckte tösen - smart tjej!) för lunch på Radjos med syster Erica och magen.
Thyra mumsade och åt massor som vanligt, ville aldrig sluta. Mysigt att luncha tillsammans alla 3 (+1).



Mätt och belåten slocknade hjärtegrynet på två röda då vagnen började röra sig. Thyra fick en timmes skön och välbehövlig sömn och gudmor fick en timmes underbar vagnspromenad i solen, lovely!
Våra dagar tillsammans är så mysiga och skojsiga. Så ska vi alltid ha det!

Längtar nu oxå efter mina två kommande troll att leka med!  =)

En fantastisk helg och ny vecka

Idag är det måndag. Andra veckan sen praktiken tog slut.
Jag och Anna har varit i Gävle idag och träffat vår handledare till uppsatsen. Hon tyckte vi var duktiga och vi fick lite bra tips och råd.
Sen satte vi oss på bibblan och skrev as-mycket! Gjorde ett break för lunch på McD och sen tillbaks för att skriva det sista på uppsatsen för denna gång.
Satan vad duktiga vi var, fick jättemycket gjort. Good teamwork!

I helgen var jag och Therese i Björnrike. Lånade mamsen och Jonnies husvagn, packade bilen med skidor och cider och for upp på fredagen.
Han med nån timmes åkning på em före middagsdags. Tacopaj - mums! Laddade med nyposoppa-shots och nån cider ute i solen inför kvällsåkningen, trodde vi ja! Ingen kvällsåkning här inte......
Det var tydligen bara fram till V 12.... Blä!
Men inte blev vi ledsna för det. Vi knatade hem och hämtade pulkan. Traskade upp en bra bit i backen och svisch!
Det går riktigt fort med pulka i en nypistad backe kan jag lova. Men herre gud vad roligt vi hade!
Skrek och skrattade så tårarna rann. Helt sjukt roligt, så kvällsåkning fick vi allt! Det blir en tradition, eller hur Tess?

           <------ Galningar i backen. Tur vi va ensamma.=)

Lördagen bjöd på kanon-åkning. Backarna var så bra de bara kunde vara. Inga liftköer och nästan tomma backar med kanonföre! Helt underbart.

  <------ Ute på skogsäventyr!

After ski av lite annorlunda slag på Björnrikegården och sen promille-vägen hemåt.......



Middag, bastu med cider och TV-tittning i sängen avslutade dagen på det bästa sättet.

På söndagen hann vi med några svängar innan lunch och hemfärd.
En fantastiskt härlig helg på alla sätt. Tack mamsen och Jonnie för lånet av vagnen, vi hoppas vi får åka tillbax!

Det bästa som hänt...

Jag ska få en bebis!!!

Jajamän, i början av september kommer den. Och den är bara min, min, min.
Det är helt klart det bästa, roligaste och mest braiga som hänt det här året. Ingen tvekan om saken!

Eller min och min..... Det är syrran som blir mamma - men jag blir ju MOSTER! Världens bästa moster.

Jag är GLAD!


(Blir även "slarv"-moster i slutet på juli - det kommer bli en fantastisk höst!)

UPPSATS; here we come!

Nu är det slut på praktiken för den här gången. Gjorde sista dagen i fredags.
Känns skönt på ett sätt och trist på ett annat... Skönt för att terminen går vidare, och vi närmar oss slutet. Trist för att nu börjar resorna till Falun igen och nu ska vi ta tag i uppsatsen på riktigt. Just uppsatsen känns inte så trist, men lite pirrigt.... Kul ska det i alla fall bli att träffa Anna igen och det är inte särsklit många resor som ska göras än då, typ 1-2 ggr/vecka bara.

Pär har varit ledig i helgen och det har varit jätteskönt. Vovven har varit hos oss oxå.
Igår gjorde vi en dag på stan tillsammans med syster och Micke E. Jag hittade en supersöt Bondelid-klänning på MQ. Kunde inte motstå den så den fick följa med Hanna hem! =) Ska ha den på examen tänkte jag, och vid andra tillfällen i sommar. Den var perfekt, jättefin men ändå rätt enkel och "användbar". Love it!
Syrran och jag tog en fika på det lilla mini-kafét på Käppuddsgatan ovanför "Hudik Hårteam", där det ser ut som man sitter i fönstret om man kollar utifrån. REKOMMENDERAS starkt! Jättemysigt, litet ställe med underbart fika. Allt är hemgjort och otroligt gott!

Lördagskvällen spenderades här hemma i sällskap att Micke E, syrrran och Per. Vi åt pommes och korv, drack rött vin och kollade på TV. Jättemysigt och väldigt lagom.

Ja just! Måste ju dela med mig av den fantastiska nyheten att både Pärtan och jag fick tillbaks på skatten! Tjohoo!!
Det är välbehövliga tusenlappar att köpa gräsklippare, hundgård, tapeter och div annat för. Otroligt lyckliga blev vi!
Nu ska jag njuta av söndagen innan det är dags att imorn ta tåget 05:58 mot Falun......

Ha en skön dag! /H

  Här är vårt hus!

Solen lyser, himlen är blå...

Hej hopp!
Vilket fantastiskt väder det är idag. Solen skiner och det känns som att himlen ler. Snott det uttrycket, men tycker det stämmer bra! Synd bara att man inte är ledig och kan njuta av den...

Idag är det även den 1 april vilket innebär tillåtet-att-luras-dag. Skämtet i HT var ju hur kasst som helst, den som gick på det kan ju inte ha alla hemma......
Jag har auskulterat på sjukhustandvården idag och sett en massa parod-patienter (tanslossning). Det var intressant och de som jobbar där är ju så himla gulliga. En toppendag! Fick se två operationer oxå - coolt.

image188

Idag har vår lägehet blivit besiktad. Tog kanske 3 min efter att "gubben" satt foten innanför dörren, nice.
Trodde jag skulle hålla mig från att träna idag och köra ons & tor, men sen var det ett extra insatt pass ikväll som är så himla bra så jag måste bara gå idag oxå tror jag.

Imorn kommer min lärare på besök på kliniken. Lite pirrigt men skönt att få det avklarat sen.

Nu ska jag förbereda middagen; köttfärssås och spagetti. MUMS!

Ciao!