2 veckor...

Jajjebullen (som min vän Kajsa hade sagt), efter dagens slut återstår två arbetsveckor. Sen...... Får jag vara leeedig!
Längtar sjukt mycket, om jag inte sagt det förut. ;o) Både efter bebisens ankomst och allt som hör till så klart, men i dagsläget nästan ännu mera efter vila och lata dagar i väntan på vår nya familjemedlem.
Tänk att kunna sova till 9:00, gå en promenad med hunden, äta långfrukost, pyssla lite hemma, kanske vila en stund på soffan, sitta ute i solen på altanen. Mmmmmmm, ledighet kom till mig!

Efter 16:30 idag gör jag helg. En ledig helg tillsammans med Pär. Inga planer är spikade, mer än att prinsen ska vara nattgäst mellan lör-sön. Jag har dock bestämt att jag ska ha sovmorgon både imorn och på lör. Sova tills jag själv väljer att stiga upp är något jag längtar efter nu - grande.

I tisdags var vi på visning av BB och förlossningen. Herregud vad vårt sjukhus måste va gammalt! Lokalerna ser lite ut som från nån instutition på 20-talet, inget renoverat här inte.
Men vi ska väl vara glada att det finns ett BB kvar i stan och när man väl är där av den huvudsakliga orsaken bryr man sig nog inte så mycket om sånt. Men lite förvånad blev jag faktiskt.



Kom snart ut!


STORM och nytillskott

Herre min gud vad det har blåst idag! Jag gillar inte blåst. Det kan få vara vilket annat väde som helt, men när det blåser blir jag sur. Mormor tyckte heller inte om det. Saknar dig....

Idag har det varit en bra och lugn dag på jobbet. Ass pass på fm och sedan terapimöte och några bra patienter på em, precis lagomt.
Har även fått tummen ur och hämtat mitt E-tjänstekort på sjukhuset som jag fotades för i typ november..... Ja, ja bättre sent..

Nu är arbetsdagen slut och jag ska ta pärlan till Kvantum för handling, kylskåpet ekar tomt där hemma.
Shoppade lite saker till bebben på lunchen. En badhandduk och två små mössor - så söta. Nu känns det på allvar att det inte är så långt kvar, längtas som tusan!

GRATTIS till Micke och Siv som fick en liten Balder i morse!

Nu längtar vi ännu mer efter vårt pyre när det ploppar upp andra runt omkring. Kul att ha andra barn i samma ålder i närheten. Eller Oslo är ju rätt långt bort, men skoj ändå. Micke och Pär är barndomskompisar.

Tack för idag!

Ljuvliga värme!

Vilken fantastiskt skön och välkommen värme man möttes av i morse!
Promenerade med hunden i kortbyxor och t-shirt kl 9:00, det är helt otroligt. Redan då visade vår termometer 22 grader. Lovely!
Vädret är inne på helt rätt spår tycker jag, även om det gör att jag (om möjligt) längtar ännu mer till ledighet.
Utanför går folk och äter glass, jag vill oxå ha! Inte sitta här inne och jobba.....

Helgen har varit bra efter fyrhjulingsolyckor och pannreparation. Solen har skinit och det har blivit flera grillningar och middagar ute på altanen. Det är helt klart bland det bästa med hus, att man kan äta utomhus - och grilla!
En annan sak som jag bara älskar med att bo i hus är att man kan hänga tvätten ute på sommaren. Det är en jättehärlig känsla, konstigt nog. Vissa dagar skulle jag kunna tvätta bara för att få hänga ut på torkvindan. Sjukt - men sant.

Imorn slutar jag 15:00. Vi ska på visning av förlossningen och BB. Undrar om man kommer ihåg nåt sen när man kommer dit nästa gång....?

Pling!

FULLT ÖS

...kan man lugnt påstå.
Gårdagen gick i krånglets och olyckornas tecken. En värmepanna som behöver lagas hos oss (inte gratis) och ett trasigt finger hos familjen Ekvall-Ljung. Stackars Julikan.... Tur att det bara bor tuffa tjejer på Stråkvägen.

Ja, den här satans pannan är jag så trött på vid det här laget så jag kan kräkas.
En liten vattenpöl, helt ofarlig trodde jag/vi, blev till ett sjuhelsikes projekt med rörmokare, avstängt vatten och förmodligen en dyr slutnota.
Saker ska fungera, inte gå sönder!

Igårkväll var olyckan framme på maln. Ett pekfinger blev trasigt och akuten fick uppsökas. Usch och fy.
Men som sagt, för tuffa tjejer löser sig det mesta. Puss Jullan!

Nu på morgonen på jobbet är en tandläkare sjuk och i nästa sekund ringer akuten och meddelar att de kommer med en patient som cyklat omkull och är mer eller mindre trasig i ansiktet. Perfekt timing. Fullt ös medvetslös!
Men jag tycker det är bättre än stiltje iaf.

Pling plong!

Sova bör man...

Hade det inte varit röd dag och sovmorgon imorn hade jag officiellt avlidit. Jag är trött idag.
Igårnatt sov jag knappast någonting med en kickboxande bebis i magen och en snarkande sambo bredvid. Inatt har jag sovit bättre men inte bra.
Pär är på kryssning med jobbet och det skulle bli så skönt att få sova ensam i tysthet men icke. Hunden drömmer och väcker mig precis när jag somnat in, gaahh! Sen svettas man, blir kissnödig, törstig det ena efter det andra....

Har iaf sovit hyfsat i natt men inte som jag brukar och den kommer ju liksom efteråt tröttheten. Så sovmorgon imorn ska bli helt underbart! Och sen slutar jag 12:00 på fredag. =)

Idag ska vagnen få komma hem till Idenor, det ska bli kul och mysigt att få ha den hemma.

Nu måste jag återgå till arbetet; ass pass idag - skönt!

Tjingeling

JAAAA!

ALLSTARS-tjejerna gick vidare i Talang 2009 till semifinal i direktsändning 29 MAJ!
Nu måste vi ringa och rösta ALLIHOPA så Hudiksvall får va med och visa vart skåpet ska stå, eller hur?
HEJA HEJA!!!




Imorn hämtar vi hem räsern.....


Arrived!

Imorse när jag gått en promenad med Spira och nästan var hemma kom jag att tänka på att vår barnvagn borde komma snart.
Ca 10 veckors leveranstid har jag hört nånstans och det borde vara just precis nu.
"Snart kanske mobilen ringer och det är nån från Albins", hinner jag tänka och just då hör jag melodin från jackfickan. Det var inte Albins, det var Pernilla på jobbet, lika trevligt det. Ännu trevligare till och med. =)

Jag gör mig klar, matar hunden, släpper ut henne i hundgården och cyklar på jobbet.
Efter första patienten kikar jag till på mobilen; ett missat samtal från ett hemnummer jag inte känner igen.
Kontrollfreaken går ut på hitta.se och i samma stund jag tycker på sök-knappen för att se vem som ringt tänker jag "kanske Albins?"
Oh yes, i nästa sekund kommer Albins Leksaker, Fyren Hudiksvall upp på skärmen. Skumt! Snacka om tankeläsning.

Nu finns den i alla fall där, vår fina barnvagn som världens finaste lilla bebis ska få åka i.
Vill hämta den nu på en gång! Samtidigt som man kanske ska vänta....?
En glad känsla i kroppen fick jag iaf.

Ciao


Kommentera mera!

Så var det snart slut på den här veckan oxå.
Har varit i Gävle idag på kurs med jobbet. En bra dag med både god mat och bra, givande föreläsningar.
Var ute i skogen på promenix med voffsen i nästan en timme när jag kom hem. Skönt att få lite frisk luft, solsken och att röra på benen efter att ha suttit stilla en hel dag inomhus. 

Är solo ikväll. Pär och killarna på TPH skulle käka pizza och sen gå på "Änglar & Demoner" på bio. Det är viktigt tror jag att man gör trevliga saker tillsammans utanför jobbet.
Jag har gjort våfflor till middag, mmmm! Passar på när inte Pärtan är hemma, våfflor är inte kanonbra för hans diabetes.

Kl. 21:00 ikväll finns det verkligen ingenting att se på TV'n. Blä.
Ska gå ut med soptunnan till dess rätta tömningsplats - får INTE glömmas. Den är smockfull! Har typ aldrig hänt förr men nu ligger en massa renoveringsskräp och trädgårdsjox i den.

Slutligen; se rubriken.

God kväll

Onsdag 13 maj

Idag for jag på jobbet utan jacka. Lite kallt var det men solen sken så jag trotsade och tog bara luvtröjan.
Nu vill jag att det ska bli varmt även tidigt på morgonen och sent på kvällarna så man slipper allt vad jackor och vantar heter. Jo, vantar. Det är en omöjlighet att cykla till jobbet kl 6:30 utan vantar och mössa. Då dör man typ.

Igårkväll var vi upp på BB och träffade lilla Stina. Oj, vilken skönhet. Och så liten dom är!
Kan ändå nästan inte fatta att hon varit i Tessans mage till alldeles nyss och att jag oxå har en sån där inuti som snart kommer ut. Det är så otroligt häftigt!
En snuttefilt och fina strumpor hade vi med oss till tösen.

Imorn ska vi med jobbet på releaseparty i Gävle, det blir spännande. Frukost på donken ska vi hinna med Bea och jag och sen lunch på konserthuset - mums!

Igår köpte jag en gunga till vår gungställning som alla våra småttingar kan använda. Och vårt eget lilla pyre så småningom.



På fredag är det dags att besöka Karin på MVC igen och se om magen växt nåt på tre veckor. Föräldrautbildningen startar oxå då, det blir intressant.

Ciao!

Välkommen STINA

Igår kväll 22:15 tittade Thyras lillasyster Stina ut till omvärlden. (På utsatt dag!!)

GRATTIS till er andra prinsessa!


VEM DÄR?

  


Det fylls på...

Igårkväll kom mamsen och J på besök.
Med sig hade dom ett paket till lilla pyret med de sötaste små kläderna! Hittar ingen bild på dem bara, hade ju velat visa!
Har själv titta på just det mönstret på KappAhl, för det är så himla sött och neutralt, men nu behöver vi inte det då. Det är liksom nån organisk bomull med trädmönster i brunt och grönt på vit botten.
En omlott-tröja, ett par byxor och två par pyttestrumpor låg i paketet - helt perfekt. Tusen tack världens bästa mormor och morfar!

Har haft lite panik över det där med strumpor till bebben, typisk grej att glömma har jag fått för mig. Men nu har vi iaf två par så den slipper frysa om fossingarna på BB.
Lillskrutten, vem är du där inne? Vi längtar efter dig galet mycket!

Härom dagen tvättade jag även sängkläderna vi köpte i Sundsvall och alla små handdukar och tvättlappar.
De ligger nu fint ihopvikta i skötbyrån och igår fick de nya kläderna göra dem sällskap. Det börjar fyllas på med andra ord och då har vi själva inte köpt ett enda klädesplagg än.
Min oro över att pyret ska ha ont om kläder när den kommer ut kanske är lite obefogad??
En jättefin sovpåse fick vi pyret av farmor oxå för ett tag sedan. Hittar ingen bild på den heller men det är det här möstret i alla fall, fast sovpåse då istället för body - så söt!



Nu är det full fart mot helgen. Hej hopp!

66 DAGAR

Idag på lunchen var jag på Lindex och uppdaterade mitt förråd av underkläder lite.
Det var inte igår kan jag säga. Tycker alltid att det som finns duger och att det känns lite onödigt ibland att lägga en massa pengar på nya underkläder "bara för att" liksom.
Men när man väl gör det så känns det lite lyxigt tycker jag. Även om jag är dålig (och kanske lite tråkig?) på den lyxiga stilen i underklädesväg, kör på enkelt och mer sportigt, så är det kul med nytt. Nytt är ju alltid skoj å andra sidan...

Idag är det 66 dagar till bebbens beräknade ankomst. Jag tycker det skulle kännas bättre med ett definitivt ankomstdatum istället för ett beräknat, men sån är inte verkligenheten. Knepigt, eller hur T? ;o)

Pär är ledig idag och skulle iväg och fiska med Andreas nu på em.
Jag funderar på att inte göra något alls efter jobbet. Bara åka hem och lägga mig i soffan tror jag. Bakade kladdkaka igår, kanske är det nåt kvar? =)

Helgen är oplanerad än så länge. Nytt kakel i stugan kanske? Eller inte... Bara en tanke som slog mig.

Ciao


Nedräkningen har börjat

Jag är trött.
Trött på morgonen när klockan ringer och trött på kvällarna efter jobb, matlagning och annat hemmafix.
Men det är inte så länge kvar till ledighet och vila nu.
För det är precis det jag planerar att göra de sista veckorna innan bebisen kommer -  vila.

Efter den här veckan jobbar jag fem veckor till, till 12 juni. Sen ska jag vila, vänta och längta. (Och förmodligen bli lagom less oxå).

Igår var jag och Bea till Gävle på kurs, helt ok. En bra dag.
Idag ska lilla pärlan få hälsa på Jonas för att kolla upp någon damask som tydligen var trasig och sen tror jag att jag ska åka till min prins efter jobbet och snusas lite. Mosters hjärta.

Imorn är det torsdag och sen är det fredag. Pär är ledig i helgen - sweet.




Så här fina sängkläder inhandlades till pyrets lilla säng i helgen. Inte billiga men mycket fina!

It's a rich mans world....

Jopp, då var den första etappen av "Stora babyshoppningen" avklarad.
Birsta och IKEA hade nog lite extra i dagskassan igår efter att jag och Pär varit där i ex antal timmar och spenderat ex antal tusenlappar på en massa förnödenheten inför bebbens ankomst.

Det är helt sjukt vad saker och ting kostar. Men det är väl för att handlarna vet att prylgalna, längtande, blivande föräldrar handlar ändå. Vissa grejer måste man ju ha dessutom.

Det mesta på listan blev köpt, varav bl.a.
skötbord + alla tillbehör (Pär valde en mobil som ska hänga ovanför, viktigt!)
badbalja
handdukar och tvättlappar
täcke till vagn/vagga
kuddar till vagn/vagga
sängkläder till vagn/vagga
matstol (till Signe & Hannes just nu)
mm. mm.

Så man kan säga att bilen var full, vi var trötta och bankkontona lite glesare.
Men pyret förtjänar ju allt och lite till så vi är nöjda och glada.