So far so good

Så hade det gått en vecka till. Var i Falun onsdag och torsdag och sov hos Anna där emellan. Kajsa, Anna och jag lagade mat, thai-gryta med paneng och äppelpaj med vaniljsås till efterrätt. Vi åt och åt så vi höll på att förgås på slutet. Men gott som tusan var det!
Kollade på Idol och sedan Heroes. Efter det cyklade Kajsa hem och vi bäddade fram madrassen jag skulle sova på.
Låg ett bra tag och snackade om livets up's and down's, vad som hänt och vad som komma skall. En jättemysig kväll med mina Falun-tjejer. Vad vore plugget utan er?

Kom hem till en tom lägenhet på torsdagskvällen, men sov skönt i vår härliga säng. Ens egen säng är ju alltid bäst, eller hur?

På fredagen träffade jag en gullig distriktsköterska kl 10:10 som tog bort mina tre stygn på magen efter mitt borttagna födelsemärke. Sen sprang jag två varv runt Lillfjärden innan duschen väntade och sedan jobb på ICA 12:30 - 21:00.
For sen till mamsen som oxå var ensam, och sov över där. Den som säger att hon snarkar lite, begår en stor underdrift.....

Lördag: jobb i receptionen på Friskis och sedan var det dags att ta tag i hemtentan med stort H. Fy vad jobbig den känns! Men som med allt annat så brukar det lösa sig om man andas lugnt och tar en sak i taget. Så oxå denna gång. Gjorde en tredjedel av den på lördagen, duktigt!
Middag hos mor och Jonnie, sen hem och sussa. Trött!

Idag har jag pluggat lite till på tentan, varit till skogs med mor, Jonnie, syster och Per för att plocka lingon. Resultatet = kasst. Tråkigt var det oxå. Jag avsade mig snabbt bärplockarrollen för framtida utflykter.....
På kvällssidan kom Pärtan hem, skönt. Blev en dusch och nu sitter vi här i soffan och längtar till sovdags.

Imorn ska jag, Anna och Pernilla åka till Gävle och gå på aerobics, kul!

Sov gott, stort och smått.

Stormvarning!

Alltså, satan vilken storm det har varit nu i flera dagar! Jag hatar verkligen när det blåser, det gjorde mormor oxå....
Det kan hellre få regna än blåsa faktiskt.

Men idag skiner solen och löven på träden (de som sitter kvar) rör sig inte särskilt mycket, rätt vindstilla faktiskt. Jag har tagit en promenad på morgonen till mamsen på maln för att hämta Micran och skjutsa den till Jonas som ska ta hand om den lite.

Imorn ska jag göra min Falun-sväng för den här veckan, vi ska ha seminarium och föreläsningar om hälsa och empati.
Ska sova hos Anna och vi ska ha lite tjejkväll imorn och laga mat med efterrätt och allt, mumma! Det ska bli jättemysigt att va med A & K en kväll och bara prata skit och fnittra lite. Det blir inte riktigt samma sak när man nästan bara ses i skolan, man behöver lite off-school-time oxå.

I helgen har Pär jobbat och jagat älg. Jag har slöat, välförtjänt efter tentan och sen hängde jag på till Hassela på lördagen.
Var barnvakt åt Thyra på söndagen då Tess ville hänga med Henrik till skogen och leta lite älgar. =)
Det gick som en dans och hon var god och glad hela dagen.
Vi var på promenad, sov (inte jag), åt mat, lekte och sjöng och sen sov vi (inte jag den här gången heller) lite till.
Det var jättemysigt att få lite tid ensam med tösen och bonda lite bara hon och jag, hon är så härlig! Love her...

  Redo för att sova i vagnen, tröttis.

  Nyäten och glad!

  På väg mot nya äventyr...

  Jag kan stå om jag får hålla i mig.. =)


Nu ska jag fortsätta på mitt mutliga framförande om karies. Gjorde en powerpoint-presentation igår *stolt* och tänkte fila lite på det muntliga idag.
Kl. 17:30 ska jag träna skivstång på Friskis och sen blir det hårklippning på Päran.

Ciao!

Marknad, fest och tentaplugg

Så hade ännu en vecka i livet passerat. Dock en mycket händelserik sådan den här gången.
Det började med att vi hade anestesi-övning på skolan förra fredagen. Vilket innebar att vi skulle få ca 5 stick i munnen (!!!) och ge lika många bedövningar på en kurskamrat. Fy tusan vad nervös jag var. Jag hade dessutom inte fått bedövnig nån gång... Hua!
Men det gick ju hur bra som helst, inte läskigt alls faktiskt. Som med det mesta gäller det bara att våga testa så inser man att det inte är så farligt. I'm gonna be an anasteshia-expert!

lördagen var det dags för marknad, trots regn och tråk-väder. Mötte upp familjen Lindh x 2 på stan och vi gick en sväng på området. När regnet återkom, Egon sommade och Thrya vägrade sitta i vagnen så var det dags att vända hemöver igen.
Lördagskvällen bjöd på inflyttningsfest hos Anna och Kepsen och jag fick för första gången träffa den omtalade Cissi från New York. God, om jag var nervös!
Men det gick ju hur smärtfritt som helst och vi fann varandra skulle man väl kunna säga..... =)
Drog vidare på August där det var helt ok, men ingen sensation direkt.
Grillkorv med räksallad avrundade kvällen på en toppen-sätt innan sängen, en tom sådan för min del, väntade.

Söndagen blev lite seg. Sov till 10:30 ca men sen blev det en till markandssväng med syster och Per. Inhandlade cocosbollar, renkorv , nougat och lite annat trams. Som det ska va alltså.
En långpromenad och middag med syrran och Per fick avsluta den helgen, mer än nöjd!

måndagen begav jag mig till farbror doktorn för att få en smärre skönhetsfel åtgärdat a.k.a födelsemärke removed. Jag var så duktig, är så stolt över mig själv. Men inget bokmärke ändå....?

Sen började den sedvanliga proceduren inför fredagens tenta. Plugg, plugg och plugg.
På em kom Pär hem från sin jakthelg i Hassela och jag stack iväg och tränade en sväng.

I övrigt har veckan mest bestått av tentaplugg med avbrott för promemader med hunden och träning på Friskis på kvällarna.

Nu ska jag ögna igenom papperen en sista gång innan jag beer mig mot CUL och tentan.... Wish me luck!

Regn, regn och ny soffa!

Så var det dags för marknaden i Glada Hudik igen. Det uttrycket har i år fått en ny klang; Glada, Regniga Hudik......
Imorse när jag slog upp ögnen riktigt hörde jag hur det stod som spön i backen utanför fönstret som dessutom var öppet, burr!
Tanken är att jag ska få gå på markanden med mitt socker (Thyra) idag ju. Men jag tror faktiskt att det har börjat avta lite nu, hoppas, hoppas!

  


Igår hade jag och min goda vän M ett trevligt samtal på msn. Vi bokade in i kalendern att jag ska komma ner till henne i Sthlm i samband med min Steg 2-utbildning i början av november. Vi ska dricka vin, träna och skvallra - perfekt! Längtar..... Man behöver lite ljus i höstmörkret.

Åsså har vi fått en ny soffa till vårt lilla slott (stugan). Bekanta till mor och Jonnie har just flyttat och köpt ny soffa och skulle kasta (!!!) en grön bäddsoffa. Stopp, stopp! We'll take it!
Den vi hade såg ut att härstamma från typ 1800-talet och var inte alltför fräsch....
Den nya är dessutom lite mindre och då får vi plats med fåtöljen bedvid, toppen!



Same, same but different

Så var man back in business igen.
Skolan har börjat, bokletandet har börjat och snart är det dags för den årliga marknaden. Bitterljuvt är väl ett passande uttryck? Lite ångest och stress, men ändå mysigt med höst, värmeljus och lite skönt att ha en vardag med rutiner igen.

Pär stormtrivs då älgjakten står för dörren. Jag å andra sidan våndas lite över att vår kommunikation de närmaste tre till fyra månaderna kommer att bestå i lappar på köksbordet, men det har ju funkat förr....
För att se lite positivt på det hela så innebär älgjakten för mig all tid i världen till arbetsro och plugg-tid, bra eller inte? Både och.

Det har varit en bra början på höstterminen. Lite pirrigt med nya föreläsare som man inte vet vad de har för ambitionsnivå och krav. Som tur va gick detta (som för det mesta) bra och vi har fått en toppen-lärare i anestesi (bedövning) och bettfysiologi.
Efter första förmiddagen på högskolan kändes allt som vanligt och det var som att man inte hade varit därifrån alls.
Kul att träffa alla kursare oxå, har saknat A & K.
Vår lilla klass-bebis Matilda livar oxå upp stämningen en del med sitt två månaders-joller på föreläsningarna. =)

Ser nu framemot en höst med 5 veckors praktik, ledarutbildning för Friskis & Svettis i Stockholm och nedräkning inför den sista terminen på tandhygienistprogrammet.

Nu åter till farmakologi-böckerna!

Over and out